• Verrijdbare stellingen aangestuurd door WMS
  • ColdService verrijdbare palletstellingen
  • ColdService éénplaats palletstellingen

U bent hier

ColdService scoort met verrijdbare stellingen en shuttles

In 2013 stampte Maickel Versantvoort samen met 2 kompanen een eigen koel- en vrieshuis uit de grond: ColdService. Het bedrijf uit Veghel heeft een goede start gemaakt en groeit nog steeds. In drie jaar tijd is ColdService qua opslagcapaciteit verdubbeld.

Het jonge bedrijf onderscheid zich door nieuwe kostenefficiënte diensten in hun dagelijkse operaties te integreren. Verrijdbare stellingen en shuttles vormen de backbone van hun interne logistieke operatie.

Het bedrijf heeft onder meer een langdurig contract met FrieslandCampina voor het opslaan en invriezen van boter. Om de aanhoudende groei te faciliteren was uitbreiden noodzakelijk.

Meer dan palletplaatsen

Voor ColdService draait het om meer dan enkel de opslagcapaciteit verhogen, zij onderscheiden zich met hun aanpak: “korte lijnen en alles in eigen beheer”.
Hiervoor investeert het bedrijf in slimme interne logistieke oplossingen. Centraal daarbij staan verrijdbare stellingen en shuttles. In de Stow Mobile verrijdbare stellingen worden tot acht pallets van 1.300 kilo boven elkaar gestockeerd, waardoor elke wagen tot 600 ton kan belast worden.

De verrijdbare stellingen worden aangestuurd door het WMS van Vanboxtel. Het WMS registreert alle in- en uitgaande bewegingen van de reachtrucks om vervolgens instructies te sturen naar de Stow Mobile PLC, die de gewenste gangpaden automatisch opent.

Efficiënter dan conventionele palletstellingen

Naast de opslagcellen zijn 3 tempereerruimtes met pallet shuttle stellingen. Eén Stow Atlas pallet shuttle bedient alle drie de gangen. De shuttle wordt door een heftruckchauffeur in het juiste kanaal geplaatst.

Het warehouse werd recent nog uitgebreid met een koelruimte van 12.000 vierkante meter voor de stockage van boter, deze wordt ook bediend door een Atlas shuttlesysteem.

De pallet shuttle wordt gebruikt voor grote partijen van zo’n 120 à 130 pallets. ColdService koos voor shuttles omdat de investering lager is dan verrijdbare stellingen. Daarnaast is het systeem ook sneller en veel efficiënter te beladen dan conventionele stellingen.

Lees de volledige case in Logistiek Magazine, augustus 2016

Terug naar overzichtOfferte aanvragen