U bent hier

Research & development

Van ontwerp tot installatie

Stow spitst zich erop toe een oplossing uit te werken voor het stockageprobleem van de klant. De “storage solutions” bestaan voornamelijk uit standaard onderdelen of uit custom made producten. Om de perfecte magazijninrichting voor u te vinden, heeft ons sales team een gedegen technische bagage en werken we samen met onze ingenieurs een aantal alternatieve stockage-oplossingen uit.
Ons bedrijf evolueert continu, alle afdelingen worden dan ook regelmatig bijgeschoold in de nieuwste technologieën en toepassingen.

Alle berekeningen worden aan de hand van gespecialiseerde software uitgevoerd. Het berekenen van de draagcapaciteiten vereist zowel specifieke technische kennis als ervaring.

Onze R&D divisie zoekt steeds naar vernieuwende stockage-oplossingen. Het resultaat is de perfecte one stop storage solution provider, vandaar ook de toevoeging van “storage solutions” aan onze bedrijfsnaam, een weerspiegeling van onze hoofdactiviteit.

Geautomatiseerd productieproces

Stow heeft veel geïnvesteerd in volautomatische productielijnen. De kwaliteitscontrole is eveneens computergestuurd en gebeurt volgens de hedendaagse technieken.
De profileringslijnen en lasrobots worden numeriek gestuurd om zo de hoogste precisie te garanderen. Continue controle van alle productieprocessen garanderen de kwaliteit van onze producten.
Onze producten worden afgewerkt met een elektrostatische epoxy poeder coating en een geïntegreerd fosfatatiesproces, wat garant staat voor de corrosieresistentie.

De montagetoleranties zijn afhankelijk van het type rekkensysteem en voldoen aan de FEM-normen.

FEM : Alle onderdelen worden uitgebreid getest in onafhankelijke laboratoria. Stow is lid van de Belgische afdeling van de FEM-organisatie van rekkenconstructeurs. Het ontwerp en de structurele berekeningen voldoen aan de stringente FEM-normen.

EN 1090 gecertificeerd

Volgens de Europese bouwproductenverordening 305/2011 dienen alle metalen componenten met een dragende functie bestemd voor de markt voorzien te worden van een CE-markering. Om dat label te mogen aanbrengen, moet voor elk product een ontwerpspecificatie opgesteld worden, en beschikt Stow over een fabrieksproductiebeheersysteem (FPC).

Centraal in de regelgeving voor de CE-markering staat dat fabrikanten van metalen componenten moeten beschikken over een gecertificeerd FPC of fabrieksproductiebeheersysteem. Een fabrieksproductiebeheersysteem moet garanderen dat een fabrikant zijn processen en personeel binnen productie helemaal onder controle heeft.

Dankzij de certificering beschouwen klanten ons meer dan ooit als een echte partner in hun industriële toelevering binnen het magazijnbeheer. Klanten weten dat de bij ons aangekochte staalconstructie voor de volledige honderd procent voldoet aan de nieuwe wettelijk verplichte eisen.