• XPO Logistics Mezzanineconstructie
  • Mezzanineplatform warenhuis Tilburg

U bent hier

Unieke mezzaninevloeren voor groot warehouse in Tilburg

26 september 2016

In Tilburg is door XPO Logistics begin 2016 gestart met de inrichting van een groot warehouse voor een bekende fashion retailer. Vanuit de nieuwe locatie in Tilburg worden voor tienduizenden e-commerceklanten dagelijks de orders verpakt. Voor de inrichting van het warehouse in Tilburg heeft XPO Logistics de expertise van stellingenfabrikant Stow International ingeschakeld. Het warehouse wordt namelijk voorzien van unieke mezzaninevloeren op basis van palletstellingen ten behoeve van een zeer groot aantal picklocaties.

Tijdens het smeden van de plannen voor dit deel van de inrichting was XPO op zoek naar een partij die enerzijds kan faciliteren in grote mezzaninevloeren en anderzijds een supportconstructie voor de mechanisatie. “Een groot deel van de mechanisatie is namelijk gemonteerd aan de mezzaninevloer,” zegt Jacobs.

Na een uitgebreide leveranciersselectie kwam Stow als beste uit de bus. Niet alleen qua prijs, maar ook qua timing, kwaliteit en de mate waarin werd meegedacht met de vormgeving van de logistieke oplossing. De eerste unit is vrijwel over het volledige oppervlak voorzien van een mezzaninevloer op basis van palletstellingen met 4 niveaus ten behoeve van de pickactiviteiten. In de tweede unit is een kleinere mezzaninevloer geïnstalleerd waaraan een deel van de mechanisatie is gemonteerd. Door toepassing van deze mezzaninevloeren neemt de bruikbare vloeroppervlakte aanzienlijk toe naar totaal 66.000 m2 in de eerste 2 units. Tussen de units bevindt zich straks een conveyer systeem om de gepikte producten zo efficient mogelijk naar het sorteersysteem te transporteren.

Bart Jacobs kijkt terug op een prettige samenwerking met Stow. “Gedurende het traject heeft er nog finetuning plaatsgevonden aan elementen van de mezzaninevloeren. Stow was daarin erg bereid om mee te denken in oplossingen,. Ook de flexibiliteit die Stow biedt is belangrijk geweest voor het eindresultaat.”