• Poco Loco mezzanine pallet shuttle
  • Pallet Shuttle opslag bij Poco Loco
  • Poco Loco Mezzanine
  • Poco Loco mezzanine

U bent hier

Stow introducteert nieuw opslagconcept bij Poco Loco

22 december 2015

Snelgroeiende voedingsbedrijven kampen veelal met een schrijnend gebrek aan opslagcapaciteit. Afgewerkte goederen kunnen weliswaar extern worden opgeslagen. Maar wat met grondstoffen, halffabricaten en verpakkingsmateriaal? Bij Poco Loco kwam Stow met een innovatief concept op de proppen: de ruimte boven de transportbanen in de palletbufferzone wordt voortaan als opslagplaats benut. Een oplossing die mogelijk is dankzij Stow’s ‘Atlas Shuttle’.

Slimme en kostenefficiënte stockageoplossing

Samen met Stow bekeek Poco Loco alle mogelijke opties om meer opslagcapaciteit te genereren: van inrijstellingen, over doorrolstellingen, tot mobiele stellingen. “De balans tussen de hoeveelheid plaats die we zouden winnen en de investering viel echter telkens negatief uit,” vertelt Rogier Verkarre. “Toen kwam Stow opeens met een idee dat niet alleen bijzonder inventief was, maar bovendien ook nog eens erg kostenefficiënt. Ze stelde voor om de ruimte te benutten boven de conveyors die de ladingen van de palletbufferzone naar de expeditie brengen. Deze bedraagt maar liefst twaalf meter en kan voor niets anders worden gebruikt.”

Piet Vermeersch, product Manager Stow Atlas: “Het plan was een mezzanine te bouwen waarop dan stellingen zouden worden geplaatst. Maar aan de installatie van een dergelijk platform hangt natuurlijk een prijskaartje. Vandaar dat de bekomen extra ruimte optimaal moest worden benut. En we zijn glansrijk in dat opzet geslaagd. Want dankzij onze ‘Atlas pallet shuttles’ kan Poco Loco nu op 663 m² maar liefst 1.188 europallets stockeren. En dit in een ruimte die anders niet te benutten was, gezien het op vloerniveau volledig door conveyors is bezet!”

De oplossing bij Poco Loco bestaat uit 22 kanalen op drie niveaus, waardoor er dus 66 verschillende soorten producten kunnen worden gestockeerd.

BijlageGrootte
652.92 KB