Salo U.A. is een inkoopvereniging voor installateurs, loodgieters en dakdekkers in de regio’s Noord-Holland boven het Noordzeekanaal, Haarlem, Haarlemmermeer, het Gooi en Friesland. Hun doel is het ontzorgen van hun leden. Dit doen ze door zoveel mogelijk werk uit handen te nemen en daar waar nodig te ondersteunen en te adviseren. Het assortiment dekt de behoefte voor alle installateurs (water, CV en elektra) en het overgrote deel van dit assortiment levert Salo binnen 24 uur. Doordat Salo de inkoopbehoefte van haar leden bundelt, kan een aantrekkelijke inkoopprijs worden gerealiseerd en hun resultaat wordt jaarlijks naar rato verdeeld onder onze leden.

Palletstellingen

Om de leveringen aan hun installateurs te blijven garanderen dienden de stellingen in hun bestaande gebouw in Alkmaar te worden vervangen door nieuwe. De oude stellingen waren immers te laag en te licht om aan de huidige behoefte te blijven voldoen.

Samen met stow werd een nieuwe indeling ontworpen met diepere, hogere en zwaardere jukken voor een totaal van 4500 palletplaatsen. Op de onderste niveaus werden houten vlonders voorzien voor picking van kleinere pallets en losse dozen. Salo koos ervoor om de palletstellingen uit te rusten met stelling- en stijlbeschermers om bij eventuele aanrijding door reachtruck de stellingen te vrijwaren van beschadiging.

Palletstellingen houten vlonders