R. Boonzaaijer Transport BV is opgericht in 1999 en heeft sindsdien een sterke groei doorgemaakt. De vloot bestaat uit ruim 20 jonge en vrijwel nieuwe transporteenheden en er zijn een kleine 30 medewerk(st)ers dagelijks druk met de organisatie van vlekkeloos transport en groupage-vervoer. Hiermee worden alle transportactiviteiten voor een gerespecteerd aantal opdrachtgevers geheel conform gemaakte afspraken uitgevoerd.

Pallet shuttle Boonzaaijer

Sinds 2011 biedt Boonzaaijer ook ruimte voor opslag van veevoeder gerelateerde grondstoffen. Mede daardoor ontstond de behoefte aan meer ruimte, en werd besloten tot de bouw van een nieuw pand aan de Francis Baconstraat, precies in de hoek van de A 12 en de A 30.
In 2015 werd begonnen met de nieuwbouw en het pand is inmiddels in gebruik.

Boonzaaijer Transport grondstoffenmagazijn

Om de ruimte zo optimaal mogelijk te gebruiken is het voor de helft ingericht met stow verrijdbare palletstellingen, en de andere helft met het stow Atlas Shuttle systeem.
De stow verrijdbare stellingen maken een intensieve opslag mogelijk en tegelijkertijd is toch elke pallet bereikbaar. Zo kan de bezettingsgraad in dit gedeelte van het magazijn, ondanks vele bewegingen, toch gemakkelijk 99 procent blijven. Elke pallet kan hier dus een ander product dragen.