• Boonzaaijer pallet shuttle en mobiele palletstellingen
  • Boonzaaijer Groupage Transport Frankrijk

U bent hier

Boonzaaijer Transport combineert pallet shuttle met verrijdbare stellingen

23 februari 2016

R. Boonzaaijer Transport BV is opgericht in 1999 en heeft sindsdien een sterke groei doorgemaakt. De vloot bestaat uit ruim 20 jonge en vrijwel nieuwe transporteenheden en er zijn een kleine 30 medewerk[st]ers dagelijks druk met de organisatie van vlekkeloos transport en groupage-vervoer. Hiermee worden alle transportactiviteiten voor een gerespecteerd aantal opdrachtgevers geheel conform gemaakte afspraken uitgevoerd.

Sinds 2011 biedt Boonzaaijer ook ruimte voor opslag van veevoeder gerelateerde grondstoffen. Mede daardoor ontstond de behoefte aan meer ruimte, en werd besloten tot de bouw van een nieuw pand aan de Francis Baconstraat, precies in de hoek van de A 12 en de A 30.
In 2015 werd begonnen met de nieuwbouw en het pand is inmiddels in gebruik.

Om de ruimte zo optimaal mogelijk te gebruiken is het voor de helft ingericht met Stow verrijdbare palletstellingen, en de andere helft met het Stow Atlas Shuttle systeem.
De Stow verrijdbare stellingen maken een intensieve opslag mogelijk en tegelijkertijd is toch elke pallet bereikbaar. Zo kan de bezettingsgraad in dit gedeelte van het magazijn, ondanks vele bewegingen, toch gemakkelijk 99 procent blijven. Elke pallet kan hier dus een ander product dragen.

Stow Mobile racking at R. Boonzaaijer Transport

Met de Stow Atlas shuttle kun je mogelijk de ruimte nog intensiever gebruiken. Wel moeten hier de producten op de pallets allemaal dezelfde zijn. Daarnaast neemt hier de shuttle een groot gedeelte van de werkzaamheden van je over. De rij afstanden nemen daardoor behoorlijk af, waardoor de productiviteit van heftruck chauffeur enorm toeneemt.
In de mobiele stellingen is een opslagcapaciteit van 1840 europallet of 1380 blokpallets.
In de shuttle stellingen is een opslagcapaciteit van 2464 europallets of 2002 blokpallets.