Stow Atlas® pallet shuttle

U bent hier

Stow Atlas Pallet Shuttle

Stow Atlas® pallet shuttle-systeem: Dé oplossing voor compacte opslag

Het Stow Atlas ® pallet shuttle-systeem is een efficiënt opslagsysteem voor pallets in diepe kanalen. De drager zorgt ervoor dat pallets binnen een specifiek aangepaste stellingstructuur zodanig getransporteerd worden, dat de opslagcapaciteit geoptimaliseerd wordt. Ondertussen kan de heftruck andere taken uitvoeren.

Het pallet shuttle-systeem bestaat uit een specifiek ontworpen stelling en een mobiele shuttle. Deze shuttle is een toestel, werkend op batterijen, dat op rails de opslagkanalen inrijdt voor het laden en lossen van pallets. De Stow Atlas® wordt door een standaard heftruck naar zijn locatie aan het begin of het einde (in geval van open achterzijde) van een kanaal getransporteerd. Eenmaal op zijn startpositie, voert de shuttle zijn laad- en lostaken zonder enige menselijke tussenkomst uit.

Deze taken worden door de heftruckchauffeur met behulp van een afstandsbediening doorgegeven. Als de taken afgewerkt zijn, keert de shuttle terug naar zijn startpositie en is dan klaar om verplaatst te worden naar een nieuwe locatie voor één of meerdere nieuwe taken. Elke shuttle-eenheid heeft oplaadbare batterijen, zodoende behoeft de stelling niet voorzien te worden van ingebouwde stroomtoevoer.

Door het inzetten van meerdere shuttles in een stelling, zullen de prestaties aanzienlijk verhoogd worden. Het shuttle systeem kan gebruikt worden voor nieuwe installaties en voor renovaties en is onafhankelijk van het aantal en de diepte van kanalen. Dit geautomatiseerde systeem garandeert de hoogst mogelijke opslagdichtheid.

Technische kenmerken:

  • Snelheid: 0.8 m/s geladen – 1 m/s ongeladen
  • Laadcapaciteit: 25 kg – 1500 kg
  • Verschillende pallettypes kunnen worden gebruikt (1200x800 mm, 1200x1000 mm, gecombineerd 1200x(800&1000 mm)).
  • Bedrijfszeker tot -30° C
  • De kanaaldiepte is onbegrensd.
  • Duurzame batterijen die een maximale levensduur garanderen zijn standaard.
  • Vlot wisselbare batterijen voor wie 24/7 wil werken
  • Het elektro-mechanisch liftapparaat is eenvoudig te onderhouden, en ideaal voor cold-storetoepassingen.
  • LIFO en/of FIFO zijn mogelijk, zelfs binnen dezelfde installatie.

Het Stow Atlas-systeem beantwoordt aan de Europese FEM- en EN- reguleringen; de kwaliteit wordt verzekerd door ISO 9001. Alle componenten van de StowAtlas® worden uitvoerig getest in gespecialiseerde laboratoria en worden zeer kostenefficiënt geproduceerd in onze volledig geautomatiseerde productie-eenheid met hoge kwaliteitstandaard. De jarenlange ervaring van Stow staat hiervoor garant

Stow Atlas pallet shuttle at Specialiteitenbakkerij

Download brochure